În înțelepciunea orientală de factură tantrică, care nu se rezumă numai la pozele și posturile din Kama-sutra (Kama fiind zeul dragostei, iar sutra fiind noțiunea de verset sau vers), există o poveste foarte interesantă referitoare la nașterea universului. Geneza cosmosului material este văzută ca un adevărat orgasm cosmic pe care îl are zeul suprem Brahma. Cu alte cuvinte, mai direct și mai franc spus, toate planetele, galaxiile și toate particulele care populează spațiul universului, inclusiv noi, sunt rezultatul unei imense ejaculări produse de Dumnezeu. Fiecare planetă fiind, dacă vreți, un spermatozoid. Povestea nu spune dacă acest orgasm a lui Brahma este determinat de un act sexual cu o altă zeiță sau dacă este rodul unei act onanistic. Eu înclin să cred că este vorba de o autosatisfacere a lui Brahma, pentru că Dumnezeul suprem nu are nevoie de o altă divinitate pentru a crea ceva. El este suficient sie însuși, iar creația sa este ex-nihilo (din nimic), ori este din substanța sa, din sine, printr-un act de restricție personală.
Povestea tantrică a creației universului are și o variantă mai soft, pentru cei mai pudibonzi. În această versiune se spune că Brahma crează universul prin respirația sa. Adică tot universul este rodul unei expirații a lui Brahma, iar distrugerea cosmosului are loc atunci când Dumnezeu inspiră. Astfel, la intervale de mii de miliarde de ani sunt create lumi după lumi, cu fiecare respirație a divinității. Dacă ne gândim simbolic că fiecare inspirație și expirație însemană viață pentru corul uman și că actul sexual finalizat cu ejacularea înseamnă, de asemenea, creația unei ființe vii, vedem cât de talentați au fost povestitorii vedici. Plecând de la aceste mituri ale creației vreau să exprim viața unui om în termenii unei partide de sex sau, poate mai bine spus, a unei partide de amor.
O partidă de sex poate să dureze cinci minute, dar o partidă de amor poate să dureze și cinci ore. Din păcate foarte mulți dintre bărbați fac sex, pe când toate femeile sunt în căutare de amor. Din această cauză foarte mulți bărbați sunt frustrați pentru își dau seama că nu își pot satisface partenerele. Unii își dau seama de acest lucru la nivel conștient, caz fericit pentru că atunci bărbatul poate să ia măsuri, dar alții nu percept decât inconștient acest fapt și de aici cred că se naște un foarte mare procent din violența domestică. Bărbatul nu-și poate dovedi bărbăția cu penisul și atunci încearcă disperat cu pumnul. O partidă de sex este o îndrăgostire care ține cât o ploaie de vară, pe când o partidă de amor poate să fie o dragoste care să dureze o viață întreagă și chiar dincolo de mormânt. Să vedem deci ce are în comun o partidă de amor cu viața unui om:
1. Preludiul sau vârsta cuprinsă între 1 an și 20 de ani
Preludiul este considerat de majoritatea doctorilor în sex unul dintre cele mai importante acte ale unei partide de amor. Dacă această etapă este sărită, nu este bine aprofundată și nu este profund consumată, partenerii riscă să fie rigizi, crispați, inadaptați și frigizi. Tot astfel, un copil care nu își pune bazele personalității până la 20 de ani, riscă să devină un avorton social. Din păcate educația la modul general și cea erotică la modul particular are foarte multe lacune în ceea ce privește primului capitol de viață. Nu știu câte cupluri se joacă 30 de minute sau o oră înainte ca submarinul să exploreze efectiv golfurile plăcerii. Nu știu câți dintre noi mai avem răbdare, atenție și grijă față de acest preludiu în această lume nebună în care goana constantă după tot feluri de lucruri materiale parcă ne îndeamnă la o ejaculare precoce.
2. Actul sexual propriu-zis sau vârsta între 20 și 40 de ani
Omul atinge maturitatea după ce a trecut de primul lapte al tinereții. Dacă baza pusă până la 20 de ani nu este solidă, actul sexual în sine sau viața matură poate să fie compromisă iremediabil. Dacă preludiul a fost ca și inexistent, șansele ca partenerii să aibă un act sexual de o calitate foarte ridicată sunt serioas afectate. Femeile simt acest lucru mult mai pregnant decât bărbații. Masculii sunt setați să fie mai expeditivi și mai superficiali. Masculul alfa își face treaba în cinci minute, însămânțează femela, iar specia este perpetuată. Nu degeaba specia umană a ajuns la șapte miliarde. Câtă pasiune o fi existat în aceste relații sexuale care au făcut să suprapopulăm pământul? Care este proporția între sexul mecanic și cel făcut cu dăruire? Dacă fundația preludiului lipsește și actul sexual este afectat din punct de vedere calitativ, a treia fază, a postludiului, lipsește cu desăvârșire sau devină o moarte lentă.
3. Postludiul sau vârsta între 40 și 60 de ani.
Dacă preludiul și actul sexual au fost de bună calitate, postludiul are o durată cel puțin egală cu preludiul. Omul îmbătrânește frumos, este senis, vesel, bucuros și radiază. Mai mult, el nu-și pierde capacitatea de a fi potent din foarte multe puncte de vedere. Nu mai poate face 100 de flotări pe zi, dar este activ sexual și solid din punct de vedere financiar. Sănătatea lui este foarte bună, iar funcțiile corpului sunt îndeplinite cu brio. Mintea îi este pură, iar trecerea anilor lasă mai puțin amprente. În schimb, dacă preludiul a fost superficial, iar actul sexual a avut mult de suferit, cu siguranță că sfârșitul vine mai repede. Nu numai că orgasmul obținut la 40 de ani nu oferă combustibil până la 60 de ani, dar durata vieții se poate curma brusc la 45 sau 50 de ani. Sunt o serie de cazuri de infarcturi la vârste fragede și cazuri oncologice care curmă vieți în floarea vârstei. Dacă preludiul și actul sexual au fost exploatate la maximum și nu au fost sărite, orgasmul obținut la vârsta de 40 de ani se prelungește ca prin miracol, iar omul trăiește o a doua tinerețe în pragul vârstei de 50 de ani. El poate să reia din nou etapele de preludiu, act sexual și postludiu și să trăiască foarte bine 90-100 de ani. Atunci viața devine o bucurie, necazurile nu dispar, dar sunt tratate din alte perspective, mult mai detașate. Omul nu mai este victima vieții, ci viața devine o victimă a lui. Cum spun egiptenii despre timp și piramide: Timpul sfidează totul, dar piramidele sfidează timpul.
Deci care este unul dintre secretele vieții lungi și pline de bucurie? Un preludiu bine făcut, un act amoros de bună calitate care să se finalizeze cu un orgasm continuu. Lucruri cam greu de obținut din punct de vedere masculin... Dar aici cred că fiecare bărbat ar trebui să exploreze un pic tărâmul înțelepciunii tantrice care vorbește de amorul cu continență sau despre controlul ejaculării. Maeștrii tantrici vorbesc despre faptul că orgasmul nu este tot una cu ejacularea și că un bărbat poate să aibă orgasm, unul mult mai intens și mai generos, fără să ejaculeze. Astfel nu apar nici sarcini nedorite, femeia este pe deplin satisfăcută, iar cele cinci minute de sex se pot transforma lejer în cinci ore. Dar despre sexul cu continență vorbim pe larg în altă rubrică...
P.S.: Între textele scrise pe blog o să găsiți contradicții, paradoxuri și lucruri care se bat cap în cap. Aceste texte sunt scrise pe nivele diferite, în funcție de stările mele personale care oscilează de la zi la zi. Astfel, vă puteți identifica foarte bine cu un text, iar un alt text să vă pară o prostie. În acest sens, veți vedea că și stările voastre interioare oscilează în fiecare zi și vă veți da seama că Daniel, Geta, Ana-Maria, Ovidiu, Anca sunt doar etichete pe care le suprapunem peste un ocean de vise, sentimente, gânduri, credințe și păreri...
Despre Autor
Daniel Meze - AdministratorAre un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.