Cabalistul vede în jurul lui numai oportunități de a dărui pentru că toate vasele de primire ale oamenilor cu care intră în contact sunt de fapt vasele lui de dăruire. El nu mai vrea să-i manipuleze pentru propriul lui interes, nu mai vrea să se umple pe el folosind vasele de dăruire din prietenii lui, vrea să fie sursă pentru ei și să le dăruiască. După care primește de la fiecare posibilitatea de a le dărui, primește de fapt direct de la rețea, de la Creator oportunități infinite de dăruire și ajunge în lumea fără sfârșit unde primește ca să dăruiească nelimitat.

Întreaga lume dispare din fața lui și el se raportează la Creator prin intermediul vaselor de dăruire pe care le vede în fața sa. Corectarea pe care o aducem astfel în sistem provoacă imense valuri de lumină care se revarsă în matricea noastră comună. Fiecare om este influențat, conștiința fiecăruia este ridicată și fiecare individ este capabil să facă partea lui de corectare, pentru că imensul egoism a fost împărțit în șapte miliarde de părți și continuă să fie divizat pentru ca să fie mai ușor de corectat. În final ne așteaptă finala corectare care este făcută când toți oamenii își vor corecta egoismul, partea lor de egoism care o regăsesc în oamenii de lângă ei cu care relaționează.

Un rege avea o comoară pe care dorea să o mute dintr-un loc în care era depozitată în alt loc, dar nu avea încredere în niciunul dintre servitori. Se temea că dacă o va încredința tezaurul unui servitor sau unui grup de servitori, aceștia nu vor rezista tentației și o vor fura. De aceea a decis să împartă o monedă fiecărui locuitor al ținutului, a împărțit comoara și a dat șapte miliarde de monezi de aur fiecărui om, ca nimeni să nu fie tentat să fure comoara. Oamenilor le era rușine să fure o monedă, astfel că fiecare, în timp și-a făcut misiunea și a dus comoara la noul depozit.

Cine este regele? E Creatorul! Ce este comoara? Este dăruirea, altruismul sau iubirea! Ce este o monedă pe care o primește fiecare om? Scânteia de suflet, punctul din inimă sau dorința de spiritualitate? Care era locația inițială a comoarei? Pământul sau voința de a primi, egoismul! Unde trebuie să ajungă comoara, în ce locație? În cer, în proprietatea dăruirii, altruismului! Ce înseamnă tentația de a fura comoara? Este tentația de a folosi spiritualitatea, dăruirea, pentru propriul folos și nu pentru folosul semenilor! Ce este rușinea? Rușinea de a fi primitori și dorința de a fi dăruitori! Aceasta este metafora! Lucrurile pot să fie spune în parabole și cabaliștii au recurs tot timpul la aceste ziceri cum este și cea de mai sus sau următoarea pe care o vom expune pentru a face mai bine înțeleasă munca spirituală.

Erau odată doi frați, unul dintre ei a ajuns rege, altul a ajuns cerșetor. Ei fuseseră separați de mici și evoluaseră în două direcții total opuse, unul având tot ce își putea închipui vreodată și altul ducând grija zilei de mâine și neavând după ce bea apă. După mult timp ei se întâlnesc, iar regele îl ia în brațe pe cerșetor. Se bucură enorm că l-a întâlnit, vrea să-l înconjoare cu dragoste și să-i ofere tot ce vrea. Cerșetorul se simte copleșit, vede acum că toate lipsurile sale vor fi date uitării și că va avea tot ceea ce visase în zilele în care era chinuit de foame și frig. Cerșetorul primește haine scumpe, mâncare de cea mai bună calitate, are acces la haremul regelui care conține sute de fecioare, are tot ce și-ar fi putut vreodată închipui. Totuși după un anumit timp fostul cerșetor este cuprins de o stare de depresie din care nu poate să mai iasă, deși are tot ce și-ar fi dorit vreodată, simte că îi mai lipsește ceva. Nu știe exact ce îi lipsește, dar simte un mare întuneric în interiorul lui. Acesta se adâncește cu fiecare clipă și cu fiecare moment.

După ani în care nu înțelege ce se întâmplă cu el, are o revelație și merge la fratele lui, la rege. Frate știu ce îmi lipsește, știu de ce sunt trist deși am tot ce visasem vreodată. Vreau să fiu dăruitor, vreau să fiu ca și tine, nu mai vreau să primesc, vreau statura ta de rege, de altruist! Åži regele zâmbește și își ia de mână fratele: Dacă ai știi cât am așteptat acest moment în care să vrei de fapt adevărata bogăție! Cine este regele? Este Creatorul! Cine este cerșetorul? Suntem noi, oamenii care cerșim plăcere de la egoismul nostru care nu se mai satură cu nimic, cu nicio împlinire materială! Ce este statusul de rege? Calitatea de a fi dăruitor! Ce este întunericul pe care îl simte cerșetorul? Cea mai mare binecuvântare pentru el, sentimentul și dorința neîmplinită, dorința de spiritualitate, punctul din inimă care îl va ridica la nivelul de rege!

Fragment din cartea Cabala, Înțelepciunea Ascunsă.
Despre Autor
Daniel Meze - Administrator

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

Lasă un comentariu
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
DESPRE AUTOR
Daniel Meze

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

ULTIMELE POSTĂRI
ULTIMELE COMENTARII

CONTACTEAZĂ-NE

Puteți intra în legătură cu noi
folosind una din metodele de mai jos