În înţelepciunea orientală de factură tantrică, care nu se rezumă numai la pozele şi posturile din Kama-sutra (Kama fiind zeul dragostei, iar sutra fiind noţiunea de verset sau vers), există o poveste foarte interesantă referitoare la naşterea universului. Geneza cosmosului material este văzută ca un adevărat orgasm cosmic pe care îl are zeul suprem Brahma. Cu alte cuvinte, mai direct şi mai franc spus, toate planetele, galaxiile şi toate particulele care populează spaţiul universului, inclusiv noi, sunt rezultatul unei imense ejaculări produse de Dumnezeu. Fiecare planetă fiind, dacă vreţi, un spermatozoid. Povestea nu spune dacă acest orgasm a lui Brahma este determinat de un act sexual cu o altă zeiţă sau dacă este rodul unei act onanistic. Eu înclin să cred că este vorba de o autosatisfacere a lui Brahma, pentru că Dumnezeul suprem nu are nevoie de o altă divinitate pentru a crea ceva. El este suficient sie însuşi, iar creaţia sa este ex-nihilo (din nimic), ori este din substanţa sa, din sine, printr-un act de restricţie personală.

Povestea tantrică a creaţiei universului are şi o variantă mai soft, pentru cei mai pudibonzi. În această versiune se spune că Brahma crează universul prin respiraţia sa. Adică tot universul este rodul unei expiraţii a lui Brahma, iar distrugerea cosmosului are loc atunci când Dumnezeu inspiră. Astfel, la intervale de mii de miliarde de ani sunt create lumi după lumi, cu fiecare respiraţie a divinităţii. Dacă ne gândim simbolic că fiecare inspiraţie şi expiraţie însemană viaţă pentru corul uman şi că actul sexual finalizat cu ejacularea înseamnă, de asemenea, creaţia unei fiinţe vii, vedem cât de talentaţi au fost povestitorii vedici. Plecând de la aceste mituri ale creaţiei vreau să exprim viaţa unui om în termenii unei partide de sex sau, poate mai bine spus, a unei partide de amor.

O partidă de sex poate să dureze cinci minute, dar o partidă de amor poate să dureze şi cinci ore. Din păcate foarte mulţi dintre bărbaţi fac sex, pe când toate femeile sunt în căutare de amor. Din această cauză foarte mulţi bărbaţi sunt frustraţi pentru îşi dau seama că nu îşi pot satisface partenerele. Unii îşi dau seama de acest lucru la nivel conştient, caz fericit pentru că atunci bărbatul poate să ia măsuri, dar alţii nu percept decât inconştient acest fapt şi de aici cred că se naşte un foarte mare procent din violenţa domestică. Bărbatul nu-şi poate dovedi bărbăţia cu penisul şi atunci încearcă disperat cu pumnul. O partidă de sex este o îndrăgostire care ţine cât o ploaie de vară, pe când o partidă de amor poate să fie o dragoste care să dureze o viaţă întreagă şi chiar dincolo de mormânt. Să vedem deci ce are în comun o partidă de amor cu viaţa unui om:

    1. Preludiul sau vârsta cuprinsă între 1 an şi 20 de ani

Preludiul este considerat de majoritatea „doctorilor în sex” unul dintre cele mai importante acte ale unei partide de amor. Dacă această etapă este sărită, nu este bine aprofundată şi nu este profund consumată, partenerii riscă să fie rigizi, crispaţi, inadaptaţi şi frigizi. Tot astfel, un copil care nu îşi pune bazele personalităţii până la 20 de ani, riscă să devină un avorton social. Din păcate educaţia la modul general şi cea erotică la modul particular are foarte multe lacune în ceea ce priveşte primului capitol de viaţă. Nu ştiu câte cupluri se joacă 30 de minute sau o oră înainte ca submarinul să exploreze efectiv golfurile plăcerii. Nu ştiu câţi dintre noi mai avem răbdare, atenţie şi grijă faţă de acest preludiu în această lume nebună în care goana constantă după tot feluri de lucruri materiale parcă ne îndeamnă la o ejaculare precoce.

    2. Actul sexual propriu-zis sau vârsta între 20 şi 40 de ani

Omul atinge maturitatea după ce a trecut de primul lapte al tinereţii. Dacă baza pusă până la 20 de ani nu este solidă, actul sexual în sine sau viaţa matură poate să fie compromisă iremediabil. Dacă preludiul a fost ca şi inexistent, şansele ca partenerii să aibă un act sexual de o calitate foarte ridicată sunt serioas afectate. Femeile simt acest lucru mult mai pregnant decât bărbaţii. Masculii sunt setaţi să fie mai expeditivi şi mai superficiali. Masculul alfa îşi face treaba în cinci minute, însămânţează femela, iar specia este perpetuată. Nu degeaba specia umană a ajuns la şapte miliarde. Câtă pasiune o fi existat în aceste relaţii sexuale care au făcut să suprapopulăm pământul? Care este proporţia între sexul mecanic şi cel făcut cu dăruire? Dacă fundaţia preludiului lipseşte şi actul sexual este afectat din punct de vedere calitativ, a treia fază, a postludiului, lipseşte cu desăvârşire sau devină o moarte lentă.

    3. Postludiul sau vârsta între 40 şi 60 de ani.

Dacă preludiul şi actul sexual au fost de bună calitate, postludiul are o durată cel puţin egală cu preludiul. Omul îmbătrâneşte frumos, este senis, vesel, bucuros şi radiază. Mai mult, el nu-şi pierde capacitatea de a fi potent din foarte multe puncte de vedere. Nu mai poate face 100 de flotări pe zi, dar este activ sexual şi solid din punct de vedere financiar. Sănătatea lui este foarte bună, iar funcţiile corpului sunt îndeplinite cu brio. Mintea îi este pură, iar trecerea anilor lasă mai puţin amprente. În schimb, dacă preludiul a fost superficial, iar actul sexual a avut mult de suferit, cu siguranţă că sfârşitul vine mai repede. Nu numai că orgasmul obţinut la 40 de ani nu oferă combustibil până la 60 de ani, dar durata vieţii se poate curma brusc la 45 sau 50 de ani. Sunt o serie de cazuri de infarcturi la vârste fragede şi cazuri oncologice care curmă vieţi în floarea vârstei. Dacă preludiul şi actul sexual au fost exploatate la maximum şi nu au fost sărite, orgasmul obţinut la vârsta de 40 de ani se prelungeşte ca prin miracol, iar omul trăieşte o a doua tinereţe în pragul vârstei de 50 de ani. El poate să reia din nou etapele de preludiu, act sexual şi postludiu şi să trăiască foarte bine 90-100 de ani. Atunci viaţa devine o bucurie, necazurile nu dispar, dar sunt tratate din alte perspective, mult mai detaşate. Omul nu mai este victima vieţii, ci viaţa devine o victimă a lui. Cum spun egiptenii despre timp şi piramide: „Timpul sfidează totul, dar piramidele sfidează timpul”.

Deci care este unul dintre secretele vieţii lungi şi pline de bucurie? Un preludiu bine făcut, un act amoros de bună calitate care să se finalizeze cu un orgasm continuu. Lucruri cam greu de obţinut din punct de vedere masculin... Dar aici cred că fiecare bărbat ar trebui să exploreze un pic tărâmul înţelepciunii tantrice care vorbeşte de amorul cu continenţă sau despre controlul ejaculării. Maeştrii tantrici vorbesc despre faptul că orgasmul nu este tot una cu ejacularea şi că un bărbat poate să aibă orgasm, unul mult mai intens şi mai generos, fără să ejaculeze. Astfel nu apar nici sarcini nedorite, femeia este pe deplin satisfăcută, iar cele cinci minute de sex se pot transforma lejer în cinci ore. Dar despre sexul cu continenţă vorbim pe larg în altă rubrică...

P.S.: Între textele scrise pe blog o să găsiţi contradicţii, paradoxuri şi lucruri care se bat cap în cap. Aceste texte sunt scrise pe nivele diferite, în funcţie de stările mele personale care oscilează de la zi la zi. Astfel, vă puteţi identifica foarte bine cu un text, iar un alt text să vă pară o prostie. În acest sens, veţi vedea că şi stările voastre interioare oscilează în fiecare zi şi vă veţi da seama că Daniel, Geta, Ana-Maria, Ovidiu, Anca sunt doar etichete pe care le suprapunem peste un ocean de vise, sentimente, gânduri, credinţe şi păreri...
Despre Autor
Daniel Meze - Administrator

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

Lasă un comentariu
DESPRE AUTOR
Daniel Meze

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

ULTIMELE POSTĂRI
ULTIMELE COMENTARII

CONTACTEAZĂ-NE

Puteți intra în legătură cu noi
folosind una din metodele de mai jos