Cabalistul vede în jurul lui numai oportunităţi de a dărui pentru că toate vasele de primire ale oamenilor cu care intră în contact sunt de fapt vasele lui de dăruire. El nu mai vrea să-i manipuleze pentru propriul lui interes, nu mai vrea să se umple pe el folosind vasele de dăruire din prietenii lui, vrea să fie sursă pentru ei şi să le dăruiască. După care primeşte de la fiecare posibilitatea de a le dărui, primeşte de fapt direct de la reţea, de la Creator oportunităţi infinite de dăruire şi ajunge în lumea fără sfârşit unde primeşte ca să dăruiească nelimitat.

Întreaga lume dispare din faţa lui şi el se raportează la Creator prin intermediul vaselor de dăruire pe care le vede în faţa sa. Corectarea pe care o aducem astfel în sistem provoacă imense valuri de „lumină” care se revarsă în matricea noastră comună. Fiecare om este influenţat, conştiinţa fiecăruia este ridicată şi fiecare individ este capabil să facă partea lui de corectare, pentru că imensul egoism a fost împărţit în şapte miliarde de părţi şi continuă să fie divizat pentru ca să fie mai uşor de corectat. În final ne aşteaptă finala corectare care este făcută când toţi oamenii îşi vor corecta egoismul, partea lor de egoism care o regăsesc în oamenii de lângă ei cu care relaţionează.

Un rege avea o comoară pe care dorea să o mute dintr-un loc în care era depozitată în alt loc, dar nu avea încredere în niciunul dintre servitori. Se temea că dacă o va încredinţa tezaurul unui servitor sau unui grup de servitori, aceştia nu vor rezista tentaţiei şi o vor fura. De aceea a decis să împartă o monedă fiecărui locuitor al ţinutului, a împărţit comoara şi a dat şapte miliarde de monezi de aur fiecărui om, ca nimeni să nu fie tentat să fure comoara. Oamenilor le era ruşine să fure o monedă, astfel că fiecare, în timp şi-a făcut misiunea şi a dus comoara la noul depozit.

Cine este regele? E Creatorul! Ce este comoara? Este dăruirea, altruismul sau iubirea! Ce este o monedă pe care o primeşte fiecare om? Scânteia de suflet, punctul din inimă sau dorinţa de spiritualitate? Care era locaţia iniţială a comoarei? Pământul sau voinţa de a primi, egoismul! Unde trebuie să ajungă comoara, în ce locaţie? În cer, în proprietatea dăruirii, altruismului! Ce înseamnă tentaţia de a fura comoara? Este tentaţia de a folosi spiritualitatea, dăruirea, pentru propriul folos şi nu pentru folosul semenilor! Ce este ruşinea? Ruşinea de a fi primitori şi dorinţa de a fi dăruitori! Aceasta este metafora! Lucrurile pot să fie spune în parabole şi cabaliştii au recurs tot timpul la aceste ziceri cum este şi cea de mai sus sau următoarea pe care o vom expune pentru a face mai bine înţeleasă munca spirituală.

Erau odată doi fraţi, unul dintre ei a ajuns rege, altul a ajuns cerşetor. Ei fuseseră separaţi de mici şi evoluaseră în două direcţii total opuse, unul având tot ce îşi putea închipui vreodată şi altul ducând grija zilei de mâine şi neavând după ce bea apă. După mult timp ei se întâlnesc, iar regele îl ia în braţe pe cerşetor. Se bucură enorm că l-a întâlnit, vrea să-l înconjoare cu dragoste şi să-i ofere tot ce vrea. Cerşetorul se simte copleşit, vede acum că toate lipsurile sale vor fi date uitării şi că va avea tot ceea ce visase în zilele în care era chinuit de foame şi frig. Cerşetorul primeşte haine scumpe, mâncare de cea mai bună calitate, are acces la haremul regelui care conţine sute de fecioare, are tot ce şi-ar fi putut vreodată închipui. Totuşi după un anumit timp fostul cerşetor este cuprins de o stare de depresie din care nu poate să mai iasă, deşi are tot ce şi-ar fi dorit vreodată, simte că îi mai lipseşte ceva. Nu ştie exact ce îi lipseşte, dar simte un mare întuneric în interiorul lui. Acesta se adânceşte cu fiecare clipă şi cu fiecare moment.

După ani în care nu înţelege ce se întâmplă cu el, are o revelaţie şi merge la fratele lui, la rege. „Frate ştiu ce îmi lipseşte, ştiu de ce sunt trist deşi am tot ce visasem vreodată. Vreau să fiu dăruitor, vreau să fiu ca şi tine, nu mai vreau să primesc, vreau statura ta de rege, de altruist!” Şi regele zâmbeşte şi îşi ia de mână fratele: „Dacă ai ştii cât am aşteptat acest moment în care să vrei de fapt adevărata bogăţie!” Cine este regele? Este Creatorul! Cine este cerşetorul? Suntem noi, oamenii care cerşim plăcere de la egoismul nostru care nu se mai satură cu nimic, cu nicio împlinire materială! Ce este statusul de rege? Calitatea de a fi dăruitor! Ce este întunericul pe care îl simte cerşetorul? Cea mai mare binecuvântare pentru el, sentimentul şi dorinţa neîmplinită, dorinţa de spiritualitate, punctul din inimă care îl va ridica la nivelul de rege!

Fragment din cartea Cabala, Înţelepciunea Ascunsă.
Despre Autor
Daniel Meze - Administrator

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

Lasă un comentariu
DESPRE AUTOR
Daniel Meze

Are un Master în Psihologie Clinică, Psihoterapie şi Consiliere Psihologică. Practică Yoga din 2009 și o predă din 2013. Studiează Cabala din 2011 și o predă din 2012. Este Directorul Editurii ARI. Studiează Educația Integrală din 2013 și o predă din 2017. Este Președintele Asociației ARI.

ULTIMELE POSTĂRI
ULTIMELE COMENTARII

CONTACTEAZĂ-NE

Puteți intra în legătură cu noi
folosind una din metodele de mai jos